VERTROUWENSPERSOON

vertrouwenspersoon

Medewerkers kunnen te maken krijgen met ongewenst gedrag op de werkvloer. Denk hierbij aan agressie, (seksuele) intimidatie, pesten en discriminatie. Het is belangrijk om de medewerker die hiermee te maken heeft, altijd serieus te nemen, omdat ongewenst gedrag een vorm is van psychosociale arbeidsbelasting (PSA). PSA is één van de belangrijkste arbeidsrisico’s. Slachtoffers hiervan kunnen (langdurig) ziek worden door stress of depressiviteit. Vaak is de medewerker hierdoor al minder productief geworden door bijvoorbeeld slaaptekort of concentratieverlies.

In de praktijk kan het best lastig zijn voor de medewerker om hierover met zijn of haar leidinggevende te praten. Daarom is het fijn dat de medewerker naar een onafhankelijke externe vertrouwenspersoon kan. In een gesprek met mij zal ik samen met de medewerker de situatie in kaart brengen en we bespreken de mogelijke oplossingen en de juiste vervolgstappen. Ik bied een luisterend oor en alles wat wordt besproken is vertrouwelijk met een geheimhoudingsplicht. Wanneer de situatie met anderen bespreekbaar gemaakt moet worden, kan ik de medewerker hierbij support en ondersteuning geven.

Meer weten over de vertrouwenspersoon of de gevolgen van ongewenst gedrag en wat je daaraan kunt doen om het te voorkomen? Vraag een gratis consult aan met het contactformulier.

 

06 – 25 40 41 70

info@buronix.nl

Pin It on Pinterest