Op 19 april vind jaarlijks de landelijke dag tegen pesten plaats. Aandacht voor dit onderwerp blijft van belang. Pesten is een ernstig probleem dat het hele jaar door aandacht verdient. Door het hele jaar bewustzijn te creëren over pesten en de gevolgen daarvan, kunnen we samenwerken om een einde te maken aan pestgedrag en ervoor zorgen dat iedereen zich veilig en gesteund voelt. Elk moment is een geschikt moment om aandacht te besteden aan pesten.

2Doc.nl stelde bijvoorbeeld een tiplijst op met documentaires over de gevolgen van pesten en buitensluiten.

In de tiplijst vind je bijvoorbeeld de docu “Pestverhaal” waar je in Rosalie’s computer duikt. Ze wordt al jaren online en offline gepest. Nu gaat ze online op zoek naar hulp. 2Doc.nl tipt deze en nog vijf andere documentaires die aandacht vragen voor het pestprobleem.

Ontdek de docu’s op 2doc.nl/pesten.

Om pesten tegen te gaan is aandacht en bewustzijn van cruciaal belang. Maar als er toch gepest wordt, is het belangrijk dat je ergens terecht kan met je zorgen. Dit is waar een vertrouwenspersoon kan helpen.

Wil je meer weten over wat een vertrouwenspersoon voor jouw organisatie kan betekenen, neem dan gerust vrijblijvend contact op.

Pin It on Pinterest